Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору історичних наук, доценту кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету ТНЕУ  Андрію Васильовичу Грубінку за подаровану книгу.

 

399

Грубінко А. В. Велика Британія в системі європейської зовнішньої і без пекової політики (1990-2016 рр.): монографія / А. В. Грубінко. – Тернопіль : Осадца Ю. В., 2017. – 640 с.


   Публікація є першим монографічним дослідженням історії участі Великої Британії у зовнішній та безпековій політиці Європейського Союзу. Висвітлюються питання ролі Великої Британії у становленні Спільної зовнішньої політики і політики безпеки Європейського Союзу та її вплив на відносини королівства з іншими стратегічними партнерами. Виявлено особливості британського впливу на фіксацію СЗППБ в установчих договорах об’єднання. Представлено компаративний аналіз позицій королівства щодо СЗППБ з позиціями Франції і Німеччини, оцінку ролі амсрикано- бриганських відносин у розвитку європейської зовнішньої і безпекової політики. Висвітлюються історичні аспекти практичної участі держави в реалізації СЗППБ, зокрема, у відносинах ЄС з державами Східної Європи (в т.ч. Україною). Проаналізовано особливості британського підходу до формування військової компоненти ЄС в контексті тра^формацій НАТО, місце британського ВПК у військово-технічній кооперації держав об’єднання, досвід участі країни у військово-гуманітарних акціях ЄС.
   Розраховано на дослідників, дипломатів, викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться проблемами історії міжнародних відносин, всесвітньої історії, історії Великої Британії та європейської інтеграції.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]