Наукова бібліотека висловлює щиру подяку доктору педагогічних наук, професору кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва ТНПУ ім. В. Гнатюка Людмилі Анатоліївні Кондрацькій за подаровані книги.

 

401

Кондрацька Л. А. Художня епістемологія культури у вимірі педагогіки / Людмила Кондрацька. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2002. - 408 с.


   У монографії розглядається проблема художньо-еиістемологічного пізнання культури, її сакральної традиції майбутнім учителем мистецтва.
   Запропоновано безпосередні психолого-педагогічні умови герменевтичного аналізу художньої епістеми у контексті «рефлексивної» моделі культурологічної освіти та методичні рекомендації щодо їх реалізації. Монографія вводить читача у дискусію про шляхи самопізнання і саморозвитку особистості як суб'єкта культури і адресована студентам художньо-естетичних спеціальностей та вчителям мистецтва.

 405  

Метафоризація культури у пара-артовому просторі: транспедагогічний дискурс : монографія / Малгожата Мушинська, Людмила Кондрацька. Тернопіль : ТНПУ ім. В.Гнатюка, 2018. - 204 с.


   Людська душа перебуває в тенетах феральпої енергії. Ось чому онтологічна карта цивілізації проростає божевільними бажаннями, безнадійними прагненнями і, не витримуючи млості-ентропії, дробиться на тисячі субкультур. Вони розпорошені між іронічним скепсисом царства земного і «великою скорботою» Царства Небесного. У цій ситуації засоби епістемічної метафористики уможливлюють сутнісне прозріння шляхів упередження «скофільдівської» віри апокаліптичного хаосу. Отож, автори монографії запрошують читача до критичного осмислення перспектив «нового порядку» і потенціалу іранспедагогіки у пошуках виходу сучасника за межі культури в сакральний простір.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]