Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору політичних наук, професору кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства ТНЕУ Миколі Васильовичу Лазаровичу за подаровану книгу.

 

484

Лазарович М. Душу й тіло ми положим за нашу свободу: Україна в боротьбі проти збройної агресії Російської Федерації (2014-2018 роки) / Микола Лазарович. – Ічня : Формат, 2018. – 340 с.


   У новій книзі професора М. Лазаровича викладено короткий огляд російсько-української війни, яка з 2014 р. триває в Україні. Визначено її головні причини і передумови, ідеологічні засади та хід бойових дій. Прослідковано основні етапи насильницької анексії Криму Росією, окупації нею окремих районів Донецької і Луганської областей, масового вторгнення регулярних військ РФ в Україну. Проаналізовано сутність гібридної війни Росії проти Української держави, типи і способи її здійснення. Значну увагу приділено процесам відродження українського війська, його перемогам та поразкам, ролі волонтерського руху в зміцненні обороноздатності нашої країни. Узагальнено особливості і тенденції реакції міжнародної спільноти на порушення територіальної цілісності та суверенітету України, з’ясовано характер політики санкцій щодо РФ. Виснувано, що російська аґресія стосовно України стала можливою не лише через створення в РФ де-факто нацистського режиму на чолі з В. Путіним, а й завдяки повальній підтримці його дій переважною більшістю громадян Росії. Встановлено попередні наслідки та уроки російсько-української війни.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]