Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку бібліотекарю відділу обслуговування Ірині Ярославівні Рудій за подаровані книги.

 

487

Література рідного краю. Тернопілля: конспекти уроків : 5-12 класи / упоряд. Ліщук Н. П. – Тернопіль : Мандрівець, 2009. – 228 с.


   До посібника ввійшли орієнтовне календарно-тематичне планування уроків з вивчення літератури Тернопілля, розгорнуті конспекти, в яких подано біографії письменників, краєзнавчий матеріал, здійснено різноплановий аналіз творів.
   Пропоновані матеріали допоможуть учителеві у проведенні уроків літератури рідного краю у 5-12 класах та позакласних заходів з української літератури.
   Для вчителів-філологів, студентів педагогічних закладів.

488

Мовчан Р. Українська література: книжка для вчителя : 5 клас / Раїса Мовчан. – Київ : Генеза, 2005. – 248 с.


   Ця книжка підготовлена автором нової програми з української літератури для науково-методичної допомоги вчителю 5-го класу 12-річної загальноосвітньої школи. Вона містить необхідний роз’яснювальний матеріал щодо специфіки Програми, вивчення літератури у 5-му класі. Окремий розділ присвячений особливостям підручника «Українська література. 5 клас» Р. Мовчан.
  У ній подаються біографічні відомості про письменників, твори яких вивчаються; необхідні статті та спогади. Книжка сприятиме поглибленню теоретичних знань учителя, розвитку навичок сучасного літературознавчого аналізу. Усе це можна використовувати безпосередньо на уроках.
   Ця книжка стане в нагоді вчителям, а також усім, хто цікавиться українською літературою.

489

   Ожигова О. В. Рідна мова: книга для вчителя : календарне планування та розробки уроків : 5 клас / О. В. Ожигова. – Київ : Грамота, 2005. – 272 с.


   У посібнику подано плани-конспектн уроків на увесь навчальний рік. Пропоновані розробки містять багато творчих завдань, спрямованих на розвиток усного її писемного мовлення школярів. До книги введено також орієнтовне календарне планування, дидактичні матеріали та словник лінгвістичних термінів. Методичний посібник відповідає чинній програмі з рідної мови для 5-го класу, вимогам Державного стандарту загальної середньої освіти та підручнику «Рідна мова. 5 клас».
   Для вчителів-словеснпків, студентів педагогічних навчальних закладів.

490

Ониськів Н. Уроки української літератури у 5 класі / Наталія Ониськів. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2007. – 208 с.

 

   У посібнику подані розгорнуті конспекти уроків з української літератури для 5 класу за програмою «Українська література. 5-12 класи» (заг. редакція Р. В. Мовчан).
   Видання містить календарно-тематичне планування, конспекти уроків, критерії оцінювання знань і умінь учнів з української літератури, перелік рекомендованої літератури.
   Для вчителів-філологів, студентів філологічних факультетів.

491

Паращич В. В. Українська література: плани-конспекти уроків для шкіл з українською мовою навчання : 6 клас / В. В. Паращич. – Харків : Ранок, 2006. – 320 с.


   Видання містить розробки уроків для 6 класу за програмою «Українська література» для 12-річної школи з українською мовою навчання. Система уроків відтворює розроблену й успішно апробовану автором систему розвитку читацьких здібностей школярів, їх літературно-творчих схильностей.
   Призначено для вчителів української літератури шкіл з українською мовою навчання.

492

Паращич В. В. Українська література: плани-конспекти уроків для шкіл з українською мовою навчання : 6 клас / В. В. Паращич. – Харків : Ранок, 2009. – 320 с. – (Майстер-клас).


   Видання містить розробки уроків для 6 класу за програмою «Українська література» для 12-річної школи з українською мовою навчання. Система уроків відтворює розроблену й успішно апробовану автором систему розвитку читацьких здібностей школярів, їх літературно-творчих схильностей.
   Призначено для вчителів української літератури шкіл з українською мовою навчання.

493

Усі уроки української мови в 6 класі / С. А. Омельчук, А. І. Ляшкевич, М. В. Чаловська. – Харків : Основа, 2008. – 432 с.


   У посібнику вміщено 105 планів-конспекгів уроків української мови мови в 6 класі (81 урок вивчення мовної теорії і 24 уроки розвитку комунікативних умінь і навичок), що відповідають новій програмі для 12-річної школи.
   Розробки уроків характеризуються поєднанням комунікативно-діяльнісного, соціокультурного принципів і принципу практичної спрямованості навчання, відповідають сучасним досягненням теорії і практики навчання рідної мови й розвитку мовлення. Дидактичний матеріал уроків дає змогу реалізувати ціннісний навчальний, розвивальний і виховний аспекти української мови як навчального предмета.
   Для вчителів української мови і літератури загальноосвітніх шкіл, студентів філологічних факультетів педагогічних університетів.

494

Цибань Т. Ю. Рідна мова: плани-конспекти : 7 клас / Т. Ю. Цибань, О. В. Фісун. – Харків : Торсінг, 2003. – 304 с.


   Посібники серії укладено досвідченими вчителями відповідно до чинної програми з урахуванням новітніх тенденцій розвитку сучасної освіти — застосуванням інноваційних технологій та особистістозорієнтованого підходу в навчанні. Пропонуються види роботи, спрямовані на розвиток пізнавальної активності й творчих здібностей учнів, різнорівневі завдання для різних етапів засвоєння навчального матеріалу, а також для тематичної атестації, детальні розробки уроків розвитку зв’язного мовлення.
   Посібники стануть у пригоді як молодим спеціалістам, так свідченим вчителям-словесникам, що прагнуть творчості у роботі.

495

Чупринін О. О. 12-річна школа: сучасний урок української літератури в 5 класі / О. О. Чупринін. – Харків : Основа, 2005. – 320 с. – (Вивчаємо українську мову та літературу, Вип.8(21)).


   Навчальний посібник містить конспекти уроків із нововвсдсних тем шкільної програми української літератури для 5 класів, тексти нових художніх творів, календарно-тематичне планування та методичний коментар.
   Перевагою даного посібника є наявність різноманітних за формою і змістом уроків, утому числі, уроки текстового вивчення програмних творів, позакласного читання, тематичного оцінювання, розвитку зв’язного мовлення, виразного читання, літератури рідного краю. Відповідає новій програмі з української літератури для 5 класу 12-річної школи.
   Для вчителів української мови та літератури загальноосвітніх шкіл, керівників методичних об’єднань, викладачів та студентів вищих навчальних закладів.

496

Шабельник Т. М. Рідна мова: плани-конспекти для шкіл з українською мовою навчання : 5 клас / Т. М. Шабельник. – Харків : Ранок, 2008. – 336 с. – (Майстер-клас).


   Посібник складено за новою програмою з української (рідної) мови для загальноосвітніх шкіл (автор Бондаренко II. В. та ін.; 2004 р.).
   Видання містить детальні розробки 122 різнопланових уроків з української мови у 5 класі. Пропонуються різні форми і методи роботи, що мають на меті найкраще засвоєння учнями навчального матеріалу, індивідуальний підхід до кожного конкретного класу й школяра. Враховано вік п’ятикласників. Матеріал посібника представлено в різних формах: розповідь учителя, схеми, таблиці, алгоритми, різнорівневі завдання, роботи Творчого характеру та ін. Крім того, пропонуються тексти для проведення аудіювання, читання мовчки, переказів, тестових робіт, диктантів тощо.
   Для вчителів української мови та студентів філологічних факультетів.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]