Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку Громадській раді при ТОДА за подаровані книги.

 

193

Гермаківський І. Шипуни: роман-трилогія. Кн. 2 : У полисках зорі / Іван Гермаківський ; ред. Я. Сачко. – Тернопіль : Лілея, 2003. – 200 с.


   У романі «У полисках зорі», що є другою книгою трилогії «Шипуни», зображено подальше життя прикарпатського села Зеленої Гути, зокрема, поневіряння Бартка і Василя Шипунів, яких доля суворо випробовує на тілесну і духовну міць.
   Бартко Шипун прибуває з Берліна на рідну землю у відпустку і сміливо стає на захист своїх земляків, зневажених і упосліджених совєтською владою. Повернувшись до Німеччини, в окупаційну зону, для завершення служби, активно утверджує в армійському середовищі високі засади гуманізму. Віддає прегарній дівчині Гайде честь та шану, але не більше — в його ж бо серці живе мужня повстанка Ксеня...
   Василь Шипун, ройовий УПА, полонений і запроторений енкаведистами на каторгу, також береже в душі світлий образ повстанської зв’язкової і кладе собі за мету знайти її в дикій глушині Сибіру. Мужній повстанець тікає з концтабору і з допомогою чукчів, які рятують його, покаліченого і голодного, від карателів, виходить на слід Ксені...
   Чи поєднають вони свої гарячі серця?..

187

На вістрі боротьби за незалежну Україну: Тернопільська міська Рада першого демократичного скликання 1990 – 1994 рр. / Я. Гап’юк, С. Оконський, П. Сливка. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. – 200 с.

 

   У книзі описано події, пов′язані з діяльністю Тернопільської міської ради у 1990 - 1994 рр. Події та факти подано у вигляді розповідей очевидців, спогадів, документів, оцінних суджень з погляду сьогодення. Книга буде цікавою людям середнього і старшого віку, які, читаючи її, повернуться у свою молодість - буремні девяності роки, молодші читачі теж знайдуть багато корисного для себе, ознайомлюючись із гостросюжетними подіями, оголеною правдою тих років.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах