Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору історичних наук Іванові Петровичу Куцому за подаровану книгу.

 

10

Слово про Кременець / Упоряд. А. Ломакович, Т. Присяжний, Г. Чернихівський, О. Василишин, Т. Сеніна. – Жовква : Місіонер, 2013. – 464 с.

 

   У книзі подано вибрані фольклорні, літературні твори, спогади, листи, виступи, пов’язані з містом Кременцем, його багатокультурними традиціями та історією Волинського ліцею, знаного в Україні та поза її межами. Серед авторів - видатні письменники, культурні діячі, які свого часу жили, працювали, навчалися чи бували в Кременці, а також місцеві літератори. Уміщені в ній твори, уривки написані українською, польською, російською мовами. Правопис і лексико-граматичні особливості українських текстів, виданих у США, Канаді й опублікованих у Західній Україні в перші десятиліття XX ст., збережені.
   Це перша спроба зібрати воєдино й презентувати читачеві різноманітні тексти, які стосуються Кременця. Із них постає багатогранний образ цього волинського міста з його славною історією й глибокою культурою та духовністю. Не претендуючи на вичерпність поданих матеріалів, переконані, що цей своєрідний збірник стане поштовхом до появи наступних подібних видань.
   Книга містить ілюстрації - копії документів, поштівок, фотографій, графічних малюнків із архіву краєзнавця С. Медвєдєва.
   Для викладачів і студентів історичного та філологічного факультетів вищих навчальних закладів, учителів й учнів ліцеїв, загальноосвітніх шкіл, краєзнавців, а також усіх тих, кого цікавить Кременець, хто залюблений у це славне й прекрасне місто.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах