Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору історичних наук, професору Сергію Івановичу Світленку за подаровані книги.

 

41

Світленко С. Дмитро Яворницький: вчений та педагог в українському інтелектуальному співтоваристві : монографія / Сергій Світленко. – 2-е вид. –   Дніпро : Ліра, 2017. – 312 c.

 

   Монографія стосується діяльності Д.І. Яворницького як вченого і педагога в українському інтелектуальному співтоваристві, яке представляло складну науково-культурну мережу індивідуальних, групових та колективних зв’язків, контактів, комунікацій, структур, інституцій, вертикальних і горизонтальних ліній взаімодії. Ця своєрідна уява і водночас цілком реальна інтелектуальна спільнота об’єднувалася, насамперед, вічними загальнолюдськими та національними цінностями, стала виявом формування та становлення українського грома суспільства і української модерної нації. Для науковців, викладачів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів, учителів історії, краєзнавців та музеєзнавців, усіх любителів української історії та історії рідного краю.

42

Світленко С. Українське ХІХ століття: етнонаціональні, інтелектуальні та історіософські контексти: збірник наукових праць / Сергій Світленко. – Дніпро : Ліра, 2018. – 480 с.


   У збірнику вміщено вибрані наукові статті автора за останнє десятиріччя з історії українського національного руху, інтелектуальної історії та історіософської думки українського XIX ст. В центрі уваги історія суспільних ідей та діяльність непересічних українських діячів — борців за національно-культурне відродження України.
   Для науковців, викладачів, докторантів, аспірантів та студентів закладів вищої освіти, учителів та всіх, хто вивчає історію України.

43

Світленко Сергій Іванович: біобібліографічний покажчик (до 60-річчя від дня народження) / уклад. і вступна стаття О. Б. Шляхов. – Дніпро : Грані, 2017. – 212 с.


   Біобібліоірафічний покажчик присвячено відомому українському історику, доктору історичних наук, професору, Заслуженому працівнику освіти України, декану історичного факультету Дніпропетровського національного університету.
імені Олеся Гончара С. 1. Світленку. Видання містить біографічні дані дослідника, а також хронологічний, алфавітний та видовий покажчики наукових, навчально- методичних і публіцистичних праць ученого.
   Видання розраховане на науковців, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів, докторантів, аспірантів та студентів.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]