Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату психологічних наук, доценту кафедри практичної психології Віктору Іллічу Сіткарю за подаровану книгу.

 

170

Вітакультурна методологія: антологія : до 25-річчя наукової школи професора А. В. Фурмана : колективна монографія. – Тернопіль : ТНЕУ, 2019. – 980 с.

 

   Монографічне дослідження містить праці представників наукової школи проф. Фурмана A.B., які під керівництвом фундатора впродовж останніх п’ятнадцяти років займаються розробкою вітакультурної методології у взаємодоповненні її чотирьох засадничих сегментів: науково-дослідницької програми професійного методологування, циклічно-вчинкового підходу в гуманітаристиці, інноваційних форм, методів, засобів та інструментів мисле-діяльності і мислсвчинення, авторського тезаурусу теоретизування та інтелектуального практикування. Кожний із двадцяти методологічних модулів повноформатно висвітлює вітакультурне життя названої школи і як дослідницької команди, і як науково-освітнього колективу в його центральній ланці - імітаційно-вчинковій екзистенції створення модульно-розвивального оргпростору інтенсивної мислекомунікації і свідомісного самозреалізування. При цьому концентри обстоюваної методології (авторські доктрина, теорія, парадигма, дисциплінарна матриця, науковий проект, інноваційний експеримент та ін.) становлять збалансовану цілісність фундаментальних стратегій і прикладних аспектів національно зорієнтованого культуротворення.

   Для методологів і науковців, іуманітаріїв та управлінців, теоретиків і практиків й усіх, хто обрав шлях рефлексивної миследіяльності та прагне істотно розширити смислові горизонти власної проблемно-діалогічної свідомості.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]