Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору педагогічних наук, професору кафедри педагогіки та менеджменту освіти Володимиру Петровичу Кравцю за подаровану книгу.

 

231

Кравець В. Підготовка учнівської молоді до сімейного життя в зарубіжній школі та педагогіці: історія та сучасність : монографія / Володимир Кравець. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка. – 256 с.


   В монографії аналізується становлення системи підготовки школярів до сімейного життя від найдавніших часів до наших днів. Розглядається еволюція дошлюбної підготовки, статевого виховання та формування усвідомленого батьківства в різні історичні періоди розвитку людської цивілізації в різних країнах на всіх континентах. Особливий акцент в дослідженні зроблено на Новітній історії, зокрема проаналізовані основні етапи підготовки школярів до сімейного життя у ХХ-ХХ1 століттях, виділено структурні компоненти, досліджено особливості підготовки молоді до шлюбу в різних країнах в залежності від традицій та релігійних установок, показано важливість співпраці зарубіжної школи і сім’ї у формуванні майбутнього сім’янина. Проаналізовано шляхи імплементації зарубіжного досвіду у вітчизняну практику дошлюбної підготовки та статевого виховання.
   Монографія містить обширний статистичний матеріал, зібраний і систематизований науковцями науково-дослідного центру з проблем ґендерної освіти і виховання учнівської та студентської молоді, створеного Національною академією педагогічних наук України спільно з Тернопільським національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]