Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату філологічних наук, викладачці кафедри української літератури Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Ніні Володимирівні Козачук (Синицькій) за подаровану книгу.

 

233

Коломиєць А. «Шевченкова ера». Вірш «Кохай рідну хату» / Аневір Коломиєць; вст. ст. Н. Синицької. – Чернівці : Місто, 2019. – 56 с.


  Ця книжка - це своєрідне продовження знаменитої «Укрїнської культури» Івана Огієнка (улюбленого учителя і старшого друга Авеніра Коломийця). Вона призначена для українців, які люблять творчість геніального Кобзаря, яким болить душа за Україну; для вчителів-філологів, які зможуть вибрати з цього тексту безліч диктантів і цитат для учнів середньої школи; а також викладачів і студентів українських вищів; для шевченкознавців, літературознавців, мовознавців та істориків.
   Книга написана просто блискуче видатним письменником, режисером, художником, кобзарем, видавцем, журналістом, письменником-емігрантом Авеніром Коломийцем; якому, подібно до Шевченка, доля відміряла короткий вік.
   Упереше друкуються світлини, зроблені Михайлом Сіницьким, та листи митця до нього, які збереглись у родинному архіві Синицьких.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]