Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату соціологічних наук, старшому викладачу кафедри соціології та соціальної роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Валентині Василівні Любчук за подаровану книгу.

 

265

Любчук В. В. Позакультові практики сучасних християнських церков в Україні: теоретичний та емпіричний аспекти дослідження : монографія / В. В. Любчук. – Луцьк : Вежа-Друк, 2019. – 184 с.


   Монографія присвячена аналізу позакультових практик як чинника та показника розбудови громадянського суспільства в Україні. На основі застосування концептів феноменологічної соціології показано, що позакультові практики можливо розглядати у контексті повсякденної поведінки як воцерковлених, так і невоцерковлених громадян, зокрема молоді. На основі застосованих кількісних та якісних методах отримання соціологічної інформації доведено, що участь у позакультових практиках сприяє саморозвитку та самореалізації особистості як суб’єкта формування громадянського суспільства. Запропонована теоретична типологія позакультових практик, в основу якої покладено ціннісний критерій, що дозволило виділити три типи позакультових практик: традиціоналістський, модерністський та постмодерністський. Підкреслено також, що залучення молоді до позакультових практик залежить від сукупності чинників, серед яких важливу роль відіграють умови соціалізації, рівень поінформованості про позакультові практики та можливості участі в них.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]