Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку Centrumu Historii Zajezdnia i Piotru Zubowski (Wrocław, Польща) за подаровану книгу.

 

66

Obertyn : opowieści o źyciu miasteczka = Обертин : оповіді про життя містечка / наукова ред..: Пйотр Зубовський, Марцеліна Якімовіч. – Вроцлав : Пам'ять і Майбутнє, 2018. – 510 с.


   Двомовна польсько-українська публікація є результатом міжнародного наукового проекту присвяченого одному з містечок колишнього станіславського воєводства-Обертину. На підставі усних і записаних свідчень показано пам'ять поляків, українців і євреїв про спільне життя в південно-східних воєводствах Другої Речі Посполитої, а також обставини залишення на тривалий час рідної домівки і розставання в роки Другої світової війни та після її закінчення.

   Оповіді мешканців переплітаються, творячи спільний наратив про життя в малому містечку на Покутті від близько 1918 р. до кінця 50-х рр. XX ст. Публікація є початком дискусії в Польщі та Україні про складні, контроверсійні і травматичні питання, що сьогодні впливають на польсько-українсько-єврейські стосунки.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]