Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору мистецтвознавства, професору, члену Національної спілки композиторів України Олегу Степановичу Смоляку  за подаровані книги.

 

207

Смоляк О. В обіймах ріднизни: біографічна повість / Олег Смоляк. – Тернопіль : [б.в.], 2022. – 64 с.

 

   У повісті змальовано основні етапи життя й діяльності чоловіка, який народився в селі, з дев'ятимісячного віку й до виходу на заслужений відпочинок проживав у місті, а опісля з весни до осені знову проживає в рідному селі. Звернено увагу на велику любов головного персонажа до малої батьківщини, зокрема й до рідної Вітчизни загалом.

   Видання адресоване широкому колу любителів худож­ньої літератури.

208

Смоляк О. Партитура доби: цикли віршів / Олег Смоляк. – Тернопіль : [б.в.], 2022. – 56 с.

 

   У збірку входять 24 вірші з малюнками, у яких звучать різні періоди доби: ранок, день, вечір, ніч. Вони укладені в своєрідну багатоголосу партитуру, де кожна поезія відтво­рює ту чи іншу миттєвість природи або побутову картинку людського буття. Вірші змальовують літні дні, які супрово­джували автора в юності, а останнім часом екстраполюють його уяву з висоти прожитих років.

   Книжка адресована широкому колу любителів поетичної та художньої творчості.

206

Соломія Крушельницька та українська духовність: збірник статей / ред.-упоряд.: Олег Смоляк, Павло Смоляк. – Тернопіль : Астон, 2012. – 208 с.

 

   Збірник складають статті українських учених, що розкривають жит­тєвий та творчий шлях співачки світової слави Соломії Крушельницької. Основою статей стали доповіді, виголошені учасниками третьої Всеукраїн­ської наукової конференції, присвяченої 140-й річниці від дня народження видатної співачки.

  Видання адресоване музикознавцям, викладачам та студентам вищих та середніх навчальних музичних закладів, а також широкому колу шану­вальників українського вокального мистецтва.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]