Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка  щиро вдячна доцентці кафедри образотворчого мистецтва, дизайну та методики їх навчання ТНПУ ім. В. Гнатюка Світлані Олексіївні Вольській за подаровану книгу.

 

212

Тимошик М. М. Тернопільський фарфоровий завод: історія, типологія, художні особливості виробів : монографія / М. М. Тимошик, С. О. Вольська. – Івано-Франківськ : Фоліант, 2022. – 256 с.

 

   У книзі розглянуто історію становлення та діяльності Тернопільського фарфорового заводу, простежено основні течії у формотворенні й декоруванні фарфорового посуду і сувенірно-подарункової продукції. Висвітлено творчу працю митців професійного декоративного мистецтва, що представлена творами для житлового інтер’єру й архітектурною керамікою, для яких основною ресурсною та технологічною базою виготовлення став завод. На основі великої кількості ілюстративного матеріалу здійснено класифікацію, яка дає змогу орієнтуватися в різноманітті цих матеріалів як досвідченому колекціонерові так і початківцю, а також її можуть використати студенти й науковці, які спеціалізуються в галузі мистецтвознавства.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]