Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка  щиро вдячна випускнику 2004 року історичного факультету Любомиру Любомировичу Білинському за подаровану книгу.

 

219

Сова А. Іван Боберський - основоположник української тіловиховної і спортивної традиції / Андрій Сова, Ярослав Тимчак ; за наук. ред. Евгена Приступи. – Львів : ЛДУФК ; Апріорі, 2017. – 232 с.

 

   Пропоноване науково-популярне видання присвячене постаті видатного українського громадського, культурно-просвітнього та політичного діяча, педагога і журналіста, основоположника і фундатора української національної фізичної культури, професора Івана Боберського (1873-1947). Через його життя та діяльність читач може виразно відчути дух тієї унікальної доби національного пробудження і піднесення українців західноукраїнських земель у перші десятиліття XX ст., що мала вирішальне значення для поступування визвольної боротьби нашого народу за свою свободу і незалежність у подальші роки. Запропонована книга - ще один крок до відновлення національної пам’яті українського народу, повернення з забуття не лише імені Івана Боберського, а й історичного і культурного феномену української національної фізичної культури, творцем, визначним діячем і репрезентантом якого він був. Для фахівців галузі фізичної культури і спорту, істориків, краєзнавців та усіх тих кого цікавить історія і культура рідного краю.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]