Науковці представили напрацювання щодо впровадження на Тернопільщині альтернативних джерел енергії

ЗМІ 99Директор департаменту розвитку інфраструктури транспорту та туризму обласної державної адміністрації Василь Ясіновський зустрівся 5 лютого з науковцями Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, щоб обговорити питання впровадження в області альтернативних джерел енергії.

«Стрімке зростання вартості енергоносіїв гостро ставить проблему раціонального та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, — відзначив Василь Ясіновський. — Заміщення традиційних видів палива альтернативним, біологічним – один з найважливіших пріоритетів розвитку області».

Учасники наради ознайомилися з розробками науковців університету в галузі енергоефективності. Завідувач кафедри машинознавства та комп’ютерної інженерії, професор, академік АЕНУ Валерій Федорейко представив діючі системи біотеплогенератора для сушіння зерна, біотехнічного теплогенератора з термоелектричним модулем для автономних систем електроживлення (в тому числі для військових  об’єктів).

За результатами наради досягнуто домовленості про співпрацю науковців з департаментом у сфері реалізації енергозберігаючих, біоенергетичних проектів, визначено план та заходи популяризації даного питання та впровадження відповідних систем.  

Опубліковано на сайті "Тернопільська обласна державна адміністрація"

5 лютого 2016

Джерело: www.oda.te.gov.ua

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]