Кращі програмісти Південно-Західного регіону з’їхались в ТНПУ ім.В.Гнатюка

Більше ста майбутніх спеціалістів ІТ-сфери Південно-Західного регіону приїхали до Тернополя, аби позмагатися в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування АСМ-ІСРС, яка заразом є 1/4 фіналу першості світу АСМ-ICPC 2016.
ЗМІ 162
Згідно до наказу МОН України №282 від 17.03.2016 року Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка став одним з п’яти вишів України, де проводили ІІ етап змагань з програмування. Участь у ньому взяли студентські та учнівські команди Південно-Західного регіону – Вінницької, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.
«Цього року другий етап АСМ-ICPC проходитиме з 16 по 18 вересня. Сьогодні відбулося урочисте відкриття та пробне тестування, під час якого учасники мали можливість ознайомитись із апаратним та програмним забезпеченням олімпіади. Основний тур змагань проходитиме в суботу і триватиме 5 годин. Командам-учасницям буде запропоновано розв’язати 13 завдань різного ступеня складності, а вже в неділю відбудеться нагородження переможців чверть фіналу», – коментує завідувач кафедри інформатики та методики її викладання ТНПУ ім. В. Гнатюка Надія Балик.
ЗМІ 163Сьогодні в університеті є всі необхідні умови для проведення заходів такого рівня. За словами Надії Балик, Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка є 40 комп’ютерних класів, обладнаних найсучаснішою технікою; лише на базі фізико-математичного факультету діє 6 комп’ютерних лабораторій, одна з яких – сучасна СМ лабораторія вбудованих систем на базі Arduino, LEGO, Raspberry Pi.
«Наша команда приїхала з Чернівців і ми сподіваємось представити її на найвищому рівні та вибороти призове місце. Для мене ця олімпіада в першу чергу челендж – певний виклик. Тут потрібно позмагатись, вирішити певні завдання. Вже встиг оцінити конкурсантів і можу сказати, що сьогодні в Тернополі зібралось багато потужних команд, тому конкуренція між нами буде доволі сильною, однак переконаний, що переможуть найкращі», – ділиться враженнями учасник олімпіади Олександр Герасимчук.
Тетяна Вітенько

Опубліковано на освітньому порталі "Академія"

19 вересня 2016

Джерело: academia.in.ua

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах