Тернопільські тролейбуси прикрасять до свят

ЗМІ 203До Новорічних і Різдвяних свят в Тернополі прикрасять "Тролейбуси щастя". Оздоблять їх тернопліьські студенти, викладачі, учні та вчителі.

— Оздоблювати плануємо три Тролейбуси щастя: "Тернопіль романтичний", "Територія вільної людини" та "Україно моя вишивана". Якщо залишаться прикраси, то можливо і  інші оздобимо. Прикраси усі ручної роботи за принципом: легенькі, щоб не травмувати пасажира, недорогі та ті, які швидко виготовляються, — розповідає ДОБІ один із організаторів проекту Галина Полюга. 

В очікуванні Нового року та Різдва Христового святкову атмосферу в Тролейбусах щастя міста Тернополя готують студенти і працівники Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, учні і вчителі Тернопільської обласної школи мистецтв ім. І. Герети та Тернопільської ЗОШ №16 ім. В. Левицького.

— Ми зробили із дощику кульки, сніжинки, зірочки, сердечка. З пластикових папок виготовимо іграшки і цукерки з блискітками всередині. Також підготували для друку колядки, щедрівки, засівні, вітання, — каже пані Галина.

Нагадаємо, що Тернополем курсують тематичні тролейбуси "Сім кольорів щастя", "Україна єдина", "Веселих свят", "Тернопіль романтичний", "Україно моя вишивана",  "Ретро-тролейбус", "Фінансово-грамотний маршрут" та "Тернопілля туристичне".

Цей проект створила кафедра інформатики ТНПУ ім. В. Гнатюка. Він змагався за звання найкращого соціального проекту України. Перший оформлений тролейбус на тему "Сім кольорів щастя" виїхав оздоблений на маршрут 24 травня 2014 року.

Опубліковано на сайті "Доба"

14 грудня 2016

Джерело: https://doba.te.ua/post/31229

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах