Тернопільські спортсмени в очікуванні Всесвітньої зимової Універсіади

ЗМІ 205Вже зовсім скоро Казахстан буде приймати Всесвітній форум студентської молоді – ХХVIII Всесвітню зимову Універсіаду. Спеціально до Всесвітньої зимової Універсіади-2017 побудовано три нові об’єкти («Алмати Арена» на 12 000 місць, «Халик арена» на 3 000 місць, Атлетичне селище на 5 000 місць), які були здані достроково з випередженням графіка на два місяці. Забудовники винятково казахстанські будівельні компанії.

Загальний операційний бюджет зимової Універсіади-2017 був двічі оптимізований і нині становить майже 17,8 мільярда тенге. Навіть девальвація національної валюти не вплинула на вартість будівництва об’єктів Універсіади.

«Алмати Арена» - найбільший в Центральній Азії багатофункціональний спортивний комплекс світового класу. Тут відбудуться відкриття та закриття студентських зимових Ігор-2017. Крім того, на «Алмати Арені» відбудуться змагання з фігурного катання та керлінгу.

Атлетичне селище – житловий комплекс з 14 будинків і трьох блоків обслуговування. Усі об’єкти створюють силует Сонячної людини. Серед 14-ти житлових будинків розмістився головний адміністративний центр – операційний блок, в якому під час зимової Універсіади розташується офіс ФІСУ, їдальня (розрахована на одночасне обслуговування 1000 учасників), зона відпочинку.

Тисячі студентів університетів світу будуть змагатися за найвищі місця п’єдесталів. Україна теж традиційно бере участь в літніх та зимових Універсіадах та показує високі результати. Близько 80 студентів українських вищих навчальних закладів вирушать в Казахстан підтвердити свій високий спортивний клас та майстерність у зимових видах спорту. Цього року до кандидатів в збірну команду України включені студенти Тернопільських університетів. 

Тернопільський національний педагогічний університет ім.В.Гнатюка на змаганнях представлятимуть знані біатлоністи Дмитро Підручний та Андрій Підгрушний.

Побажаємо їм перемоги!

Опубліковано на сайті "Галичина спортивна"

26 грудня 2016

Джерело: galsports.com

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]