Практичний психолог ТНПУ - учасник Другого Всеукраїнського форумуПрактичний психолог ТНПУ -
учасник Другого Всеукраїнського форуму
11 лютого 2020 року практичний психолог відділу у справах молоді ТНПУ імені Володимира Гнатюка взяла участь у Другому Всеукраїнському форумі «Соціально-психологічні та правові аспекти протидії насиллю в освітніх закладах».
Захід відбувався дистанційно (у онлайн-форматі) на платформі Zoom Дніпровської гуманітарному університеті. У заході взяло участь 100 учасників.
Cучасне суспільство відрізняється від минулого століття. Технічний прогрес вплинув на соціальні відносини, держава інакше поводиться з громадянами  тощо. Однак, рівень насильства на сучасному етапі розвитку особистості залишається дуже високим. Досі тривають криваві війни, тисячі людей стають жертвами злочинів. Державні органи та громадські рухи дотепер не можуть перемогти колосальну хвилю насильства. 
У чому ж причини насильства та темпу його зростання?
Про причини виникнення, профілактику та попередження різних форм насилля обговорили у ході форуму. З доповідями виступали представники ДНДІ МВС України про притягнення до відповідальності кривдників, оформлення правопорушення, статистичні дані тощо.
Про систему безоплатної правової допомоги розповів заступник начальника відділу представництва Павлоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Г. Глєбов (http://wiki.legalaid.gov.ua ). 
Педагог як жертва булінгу (Хом’якова Майя, Бердянськ). Також обговорили про створення безпечного освітнього середовища , зокрема психологічного (Наталія Сосновенко, УНМЦ практичної психології та соціальної роботи).
Довідково-інформаційна платформа правових консультацій
Запобігання та протидія домашньому насильству
Про "Запобігання та протидію домашньому насильству"
Логвись Ольга,
практичний психолог відділу у справах молоді
 
Опубліковано на сайті ТНПУ ім. В. Гнатюка
11.02.2021

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]