Студенти ТНПУ ім.В.Гнатюка
успішно виступили
на 
чемпіонаті України 
з класичного пауерліфтингу

 

З 12 по 25 травня м.Коломия Івано-Франківської області стала епіцентром подій національного пауерліфтингу, адже тут проходив чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед всіх вікових груп під егідою Національної федерації пауерліфтингу України (IPF).

Два тижні! Саме стільки часу знадобилось, щоб у СК «Локомотив» більш як 400 учасників змагань з 20 областей України та м.Києва, змогли показати свої кращі результати на національному помості!

В минулому році через пандемію найбільше не пощастило саме «класикам», адже національний чемпіонат було відмінено за лічені дні до початку... Цей чемпіонат відзначилися видовищними баталіями у чоловічих та жіночих дивізіонах між неодноразовими призерами світу та Європи за призові місця та право представляти цьогоріч нашу державу на міжнародних помостах.

На цих змаганнях успішно виступили студенти Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка.

У ваговій категорії до 57 кг серед дівчат студентка першого курсу факультету фізичного виховання ТНПУ Софія Бздир фінішувала третьою в окремих вправах: присіданні з штангою (87,5 кг) і становій тязі (107,5 кг).

Станова тяга у виконанні Софії Бздир  Присід у виконанні Софії Бздир
- Станова тяга у виконанні Софії Бздир
- Присід у виконанні Софії Бздир


Здобутки Софії дозволили збірній команді Тернопільської області здобути кубок за третє місце у командній першості серед областей.

Нагадаємо, що Софія є членом збірної команди України серед дівчат. Цьогоріч наша студентка уже відзначились на чемпіонаті України з жиму лежачи у м.Хмельницькому здобувши відповідно, «золото» і «бронзу», а місяць тому стала ще й бронзовою призеркою чемпіонату України з пауерліфтингу у м.Маріуполі.

Софія Бздир-бронзова призерка у становій тязі
Софія Бздир-бронзова призерка у становій тязі

Софія Бздир-бронзова призерка у присіді.
Софія Бздир-бронзова призерка у присіді


У змаганнях юніорок вагової категорії до 52 кг студентка факультету мистецтв ТНПУ Татарин Емілія зупинилась за крок до нагород, показавши четвертий результат у присіді (82,5 кг), жимі лежачи (45 кг), становій тязі (95 кг) і сумі (222,5 кг).

У ваговій категорії до 74 кг серед чоловіків випускник ТНПУ Тарас Юрків в серйозній конкуренції з майстрами спорту України міжнародного класу завершив свій виступ у сумі триборства 570 кг (присід – 190 кг, жим лежачи – 150 кг, станова тяга – 230 кг), таким чином показав шостий результат, проте це йому дозволило претендувати на довгоочікуване звання «Майстра спорту України».

Варто відзначити ще одного студента ТНПУ Щура Максима, котрий хоч і не здобув нагород, проте дебютувавши у класичному пауерліфтингу в категорії до 93 кг, показав досить пристойні результати (сума 582,5 кг; присід 205 кг, жим лежачи 170 кг, станова тяга 207,5 кг) і виконав розряд кандидата у майстри спорту України.

Змагання були відбірковими на: чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, дорослих (EPF), що відбудеться 03-12 грудня у м. Вестерос (Швеція) і чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, дорослих (IPF), що відбудеться 22 вересня - 03 жовтня у м.Мінськ (Білорусь).

Вітаємо наших студентів із високими результатами та бажаємо подальших високих здобутків у спорті і навчанні!

Доцент кафедри теорії і методики

олімпійського та професійного спорту

Шандригось В.І.

 

Опубліковано на сайті ТНПУ ім. В. Гнатюка

01.06.2021

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]